Julkalender 2017: Lucka 2

Idun mumlade ” Ingen aning” utan att ens titta upp från telefonen. Alvar förde in renen i köket och plockade fram broccolin ur kylskåpet. Han skar upp en bukett, lade den på en tallrik på köksbordet och sa ”Varsågod!” Renen följde noga med hans förehavanden men rörde sig inte ur fläcken. ”Det är gott! Nam nam”, försökte Alvar men renen stod stilla.

  ”Vad dum jag är”, tänkte Alvar. ”Djur äter ju inte från bord” Han flyttade ner tallriken på golvet. Då gick renen långsamt och värdigt fram till tallriken, lyfte på ett ben och pressade sönder broccolin under hoven. ”Usch!” ropade Alvar men någonting i renens blick fick honom att tystna. Den såg på Alvar som om det var han som bar skulden, som om det var hans fel att broccolin var söndersmulad och tallriken fått en stor spricka.

De stod tysta en lång stund. Renen stirrade på Alvar och Alvar på björkarna utanför. ”Har du hört att vi ska ha renskav istället för skinka på julbordet i år”, ropade plötsligt Idun från vardagsrummet. Den lilla renen frustade till och tog ett steg mot Alvar. Utan att hinna tänka tog Alvar en banan från fruktskålen och sa ”Varsågod!”

Text: Annika Sandelin

Ingredienser för lucka 3:

Alvar och Idun, en liten ren, nånting stort och blött, en oförsiktig rörelse, matteboken, väldigt grönt, pappa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *