Julkalender 2017: Lucka 5

Julius somnade till slut. Alvar, Idun och pappa likaså. I Alvars dröm flimrade bilder från kvällen förbi: pappa, som först hade blivit ursinnig på Posten, som levererat Julius alldeles för tidigt. Pappa som småningom mjuknade och började rykta Julius blank och fin med nagelborsten samtidigt som han mumlade ”Visst är han fin, ungar”. Idun som matade Julius med ett märkligt hopkok av ingredienser som pappa påstod att renar gillar trots att stanken är förfärlig.

När Alvar vaknade visste han det genast: han hade försovit sig! Det var för ljust och tyst för att vara tidigt och när han tittade på mobilen visade den att klockan redan var 9:30. 9:30! Skolan hade börjat för en timme sedan. Alvar rusade in i köket, bara för att se lappen på kylskåpet och fatta att det var hans tur idag! Han skulle hålla en muntlig presentation för hela klassen och fyrorna med. Han hade helt glömt bort att förbereda sig.

“Nej, nej, nej”  tänkte han, men plötsligt hörde han ett mjukt läte från skrubben.

“Jaaaaa” ropade han genom huset. Han skrev fort på mobilen. Först:

PAPPA FÅR JAG TA MED JULIUS TILL SKOLAN

Och fem sekunder senare:

PAPPA VARFÖR SVARAR DU INTE JAG TAR JULIUS TILL SKOLAN NU HEJ DÅ!

Text: Hanna Lundström

 

Ingredienser för lucka 6:

Alvar, lektion i modersmål, Julius-ren, skärvor, trassel, Finland 100

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *