Julkalendern 2018 – Lucka 20

Lucka 20: Gertruds tidsresa, magiska lingon. Det drar ihop sig till storm

 

Gertrud tog en djup klunk glühwein.

”Jag är så glad att se dig igen min kära tunnhåriga dottersdotterdotter”, sa hon och smekte Råttan över huvudet. ”Om du bara visste hur många gånger jag har hälsat på hos dig efter min begravning!”

”Är du ett spöke?” utbrast Mumster med skräckblandad förtjusning.

”Inte alls”, svarade Gertrud. ”Har du någonsin sett ett så här lurvigt spöke förut?” Allt började med att jag skulle gå på bio med herr R´Otto. Jag ville snygga till mig lite men det var vattenavbrott – det kom inget ur kranarna hur jag än vred. Då fick jag syn på en kanna med vackert turkost vatten. I brist på annat tvättade jag mig i ansiktet och under armarna med det. Sen gned jag in pälsen med mitt hemliga lingonhårmedel.”

Gertrud fick något längtansfullt i blicken och visade med tassarna hur hon gnidit in hårmedlet.

”Till saken hör att jag var lite… ja, lite förälskad i R´Otto. På vägen till biografen önskade jag att jag skulle få veta hur mitt liv såg ut när jag var gammal. Skulle jag och R´Otto få leva tillsammans under vår ålders höst? Då hände något oförklarligt. Marken började skaka under mina fötter, allt svartnade och det kändes som om en storm for igenom min kropp. När det blev ljust igen hade jag förflyttats i tid och rum.”

Text av Annika Sandelin-Lindberg

***

Instruktioner till Lucka 21: ny plan, Gertrud hjälper till, lura Lucia, sprakasticka, mot labbet!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *