Lucka 2

Önskelista, äventyr, julsång, stjärnor:

Teddy tackade för maten en timme senare. Hon var egentligen redan trött med ville leka ännu lite till… Mamma diskade i köket samtidigt som hon komponerade låtar för julkonserten. Hennes band Otzo skulle spela i Björneborgs stora festsal några dagar före jul och det var ännu mycket att fixa. “G-moll, Ciss, A-moll..” skrev hon upp på önskelistan på kylskåpet och nynnade “juuul juuul stjärnan lyyyyyyyyser…”

Teddy suckade. När mamma gick in i en skapande process var hon inte något vidare leksällskap. Teddy plockade fram sin tågbana och alla smågubbar och skulle just bygga världens bästa tågby då hon hörde det – ett litet klingande ljud. Det var ett ljud hon aldrig hört förr. Teddy steg upp och gick fram till fönstret. Kvällen låg mörk i Nalleby men det var något som gnistrade på den blöta gården. Teddy tog på sig gummistövlarna och gick ut. Mitt på gården satt två små stjärnor. De klingade lite sorgset för sig själva men då de såg Teddy sken de upp.

“Där är hon!” viskade den ena och den andra fortsatte

“Kom!”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *