Lucka 4

Farligheter, havet, tråkigt, tomteluva:

Det är en skön eftermiddag då pandabjörnen Fred vaknar från sin middagsvila. Han sträcker på sig och tassen känner något luddigt som pinglar till. Fred ler för sig själv för han har en hemlighet. Han ska nämligen vara jultomte i år. Den riktiga hinner inte med alla och Fred har lovat hjälpa till. Fred tar ett stadigt tag om pinglet. Det är en tomteluva hans gammelmoster sytt åt honom och ingen känner igen honom i den och det yviga skägget. Fred kollar att han har allt han behöver. Säcken, några paket, luvan, skägget, tofflorna, dräkten – dräkten! Var kan den finnas?! Fred letar igenom hela sin koja men ingen tomtedräkt. Efter en kopp te minns han det. Dräkten finns kvar hos familjen Björnberg där han var tomte förra julen. Han måste hämta den, men det kan innebära fara. Om någon upptäcker honom, spricker julens magi..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *