Lucka 6

Haj, stjärnor i natten, en magisk ramsa

 

Det har reda hunnit bli nästan natt då Pandabjörnen Fred stänger dörren till sin koja. Han kollar ännu att allt är med och gnolar i takt med musiken ur hörlurarna då han känner att någon iakttar honom i mörkret. ”Hallå?” ropar Fred. Det luktar hav. ”Hallå?” Inget svar. Fred tar några försiktiga steg ut i mörkret. ”Någon där? Jag är en snäll björn.. Hallå?” Fred tar några steg till, några till, någr- WHAM – Fred halkar i något kladdigt och slår sitt huvud.

 

”Hallå?” Fred vaknar och ser suddigt, det är jätteljust och det gungar. ”Du slog ditt huvud, är du okje?” Det öär en söt liten brun björn som står lutad över Fred och lyser honom i ögonen med en ficklampa. 

”Du är visst Fred?” Fred nickar. 

”Jag heter Teddy och vi behöver dig för ett hemligt uppdrag. Detta är Stella och Tähti och vi är ombord på en båt. Du halkade i lite sjöstjärneslem. Vi har lagt ett bandage om ditt huvud.

”Men var det ni som tittade på mig hemma?” undrar en förbryllad Fred.

”Jo! Vi är snälla!”

”Men varför kunde ni inte säga något?” Fred förstår inget.

”Vi försökte, men du hade ju hörlurar på dig.. Vi vågade inte skrika… Nu ska du få höra en magisk ramsa. Vi hittade den ombord på båten och vet inte vad den betyder. Kan du hjälpa oss?”

Fred nickar.

”pepparkaka pepparkaka

inte baka inte vaka

bara smaka ___”

”Sen?”

Men Teddy förklarar att havet sköljt bort det sista. Men att de känner sig så konstiga i kroppen då de läser den att den nog måste vara magisk.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *