Lucka 9

Blöt, meditation, resan fortsätter:

 

“Ingen snö!? Men hur gjorde isbjörnarna då? Varför kom bävrarna? Och varifrån?” Teddys stora ögon fylldes av tårar.

Stella och Tähti suckade och förklarade att det var bra frågor och just dem de skulle ta reda på.

“Vi har ett vinnarteam här!”

Solen började stiga efter en varm och mysig natt vid lägerelden och även om ingen sovit en blund kände alla sig redo att rädda Julstämningen. Dessutom hade Fred på känn att hur det än gick, skulle det bli material för en bok.. Båten skuffades ut på sjön och alla klev ombord. Fred hade plockat med sig färsk frukt och Teddy några pinnar och en vacker snäcka. Fred satte sig ner i kajutan och började skissa. Först sig själv, sen Teddy, sen Stella och Tähti. Det blev riktigt snyggt och han nynnade lyckligt för sig själv. Han hade nästan glömt bort varför de var på resa. Allt kändes så sorgfritt och varmt och hans nya vänner verkade trevliga. 

Teddy styrde båten, hon hade aldrig varit ombord på en båt förr, men allting gick lysande. Nästan magiskt bra.. Stella och Tähti satt i fören och höll utkik. Solen sken och vågorna guppade båten framåt i sakta mak.

När klockan var tolv och Teddys lunchmage hörde av sig hittade hon alla de andra sovandes på var sitt håll på båten. Hon puffade försiktigt på Fred som mumlade “jag mediterar..” Stella och Tähti snarkade hårt i kapp.

Då får jag väl fixa något själv, tänkte Teddy och kom på att vattnet ju var fullt av fisk. Hon klättrade ner längs en repstege och simmade lite omkring i vattnet. Inga fiskar syntes till. Det var så roligt att plaska omkring att Teddy inte alls märkte att båten hade guppat vidare.

Där simmade Teddy nu, alldeles ensam mitt i Stora Havet och båten syntes inte längre.. Runt henne simmade några okända fiskar med stora ryggfenor och det kändes lite kallt magen trots att solen värmde.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *