Lucka 14

Problem, isberg, regn, den vita björnen:

 

Båten styrs närmare ljusen i vattnet. Det är en vit björn med luciakrona och trots regnet blir allt blir lite vackrare på gråskalan. Stella och Tähti hjälper upp bjönen ombord på båten. Björnen snörvlar och säger att han vill hem men att isberget där han bor nästan smultit.

”Det är bävraranas fel” suckar Tähti och försöker berätta för björnen att allt ska bli bra och Operation Snöflinga ska se till men björnen bara snörvlar och är bedrövad. Björnen blir bjuden på glögg och lussekatter och berättar att de alltid brukade fira Luciadagen hemma med att uppvakta varandra i tur och ordning. Alltid någon som vaknade tidigast och bakade och fixade på morgonen och sen sjäng de alla tillsammans. Men i år har alla varit ledsna då huset smultit och det bara regnat. 

 

Teddy sätter sig ner för att torka nykomlingens blöta tassar men sätter sig på något. Ramsan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *