Lucka 17

Familj, magi, bävrarnas byggplats

 

Sällskapet satte igång att baka. Det bakades pepparkaksgubbar, pepparkaksgummor, pepparkaksbjörnar, stjärnor, hajar, hjärtan och en och annan pepparkaksklump (Teddy åt rätt mycket deg i smyg) på löpande band. Hur ingredienserna bara räckte och räckte var det ingen som förundrade sig över. Nonna läste högt ur ramsan som Teddy hade med sig:

”pepparkaka pepparkaka

inte baka inte vaka

bara smaka ___”

Hon måste ta på sig ett par vantar för att fortsätta, det kändes väldigt kallt inne i kajutan plötsligt. Fred värmde tassarna ovanför pepparkakorna.

Plötsligt stötte båten mot något. Lampan släcktes och alla föll omkull och det blev ett hullerombuller av tassar, nosar, rop på mamma och slirande i sjöstjärneslem. När allt lugnat sig och Nonna hittat en tändsticksask i mörkret och tänt en sticka märkte Teddy att det ite allls var sjöstjärneslem de slirat i utan is. Hela golvet hade blivit en skridskoplan!

“Smaka!” Det är smaka vi ska! Vi ska smaka på pepparkakor! Precis som Teddy!” Stella jublade över sin insikt. “Och magisk snö får vi från vår magiska isbana här!” ropade Tähti. “Den är ju uppbyggd med magi, inte sant, allt är kallt!” Alla drog på sig vinterstövlar och sprang upp på däck. Det var då de såg den. Bävrarnas byggplats. De hade kört på grund på den.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *