Lucka 21

Från Björneborg dånade tonerna av Teddys mammas dova stämma, gitarr och släpande trummor. Teddy och Nonna hann precis i tid till porten. En snäsig hare kollade deras biljetter (vilken tur att Teddy hade råkat få dem med sig) och de steg in i en stearinljusupplyst sal. “Det där är min mamma!” Suckade en stolt Teddy och de satte sig längst fram i den stora konsertsalen.

”Vilken fin låt”, nickade Nonna.

Teddy tittade lite roat på henne och förklarade att det hette soundcheck.

”Vem har skrivit den?” Frågade Nonna och Teddy skulle just förklara att det bara betyder att de värmer upp och checkar att allt fungerar då en svartklädd utter steg fram på scenen och harklade sig. Teddy försökte vinka till sin mamma men det var som hon inte alls skulle se henne. Hon tittade liksom både förvånat och frånvarande, som rakt igenom Teddy.

”Mina damer och herrar! Välkomna på Björneborgs stora traditionella julkonsert! I kväll är det bandet Otzo som uppträder för oss. Hela salen brakade loss i applåder och Teddy kände sig stoltare än nånsin.

”Otzos första låt heter Pepparkaka! Varsågoda!” Uttern tog på sig en sylinderhatt och steg åt sidan.

 

Ett två tre ett två tre.. musiken fyllde salen som blivit knäpptyst. Det var så vackert. Teddy såg sig om. Det hade tänts ljus överallt. Långsamt under sångens så gång gick det upp för henne vad det var de sjöng. Det var ju den magiska ramsan! Nonna hade upptäckt samma och de såg förbryllade på varann.

 

När sångerna var över sprang Teddy fram till sin mamma

”Det här är min nya vän Nonna! Du kan aldrig ana vad allt vi upplevt! Bävrarna blev snälla och snön kom och jg jagades av hajar men de var också snälla och Fred och Nanoq och julen och snön och pepparkakan..”

”Och vem är du då lilla vän? Vill du ha en autograf?”

Teddy såg bestört på mamma

”Men det är ju jag! Teddy !”

”Trevligt att träffas Freddy” sade mamma och räckte fram en ram.

Uttern presenterade sig som Otzos manager och drog iväg mamma. 

Teddy förstod inget men Nonna förklarade:

”Glömsketrolleriet! Stella berättade om det. Men vad kan det ha varit som fungerade som motmedicin…?”

”Pepparkaka Nonna! Det var pepparkaka”

Teddy hittade en i sin vante och sprang iväg till mamma med den.

Nonna stod på avstånd och såg hur mamma åt den, hur hon gnuggade sina ögon och plötsligt såg väldigt förvånad och yr ut. Sen gick allt völdigt fort.

De kramades, Teddy förklarade något, mamma nickade, uttern sprang efter något och kom tillbaka med en rendriven helikopter, de satte sig alla i den och ropade på Nonna.

”Vi ska till Islandet. Du är väl med?!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *