Lucka 22 – FJÄRDE ADVENT

Islandet, pepparkakshus, Nanoq och Nonna återförenas

 

Morgonen är så vacker en morgon kan bli. Solen vaknar och snön gnistrar på Islandet. Det är snö och is så långt ögat kan nå, utsikten är fantastsik från den rendrivna helikoptern .

Nonna väntar led spänning på att återförenas med Nanoq och Teddy har berättat om sitt äventyr för mamma. Manager-uttern är i julstämning. Konserten har sålt långt över förväntningarna. Men vad ska han göra med alla överlopps pengar?

 

Nu är de framme. Under dem ser de Stella, Tähti och Fred samt en vit björn med sorgset ansikte.

De har fått loss båten och bävrarna har byggt medar till den så de har is-surfat fram. Resan lär ha varit fantastisk. Svindlande fart och vackra landskap. 

Nanoqs presenterar sig för de andra och tillgger i samma mening att hans hus inte går att bygga upp. Det är förlorat och han gråter.

”Vi skulle behöva så mycket både virke och pengar att det aldrig skulle gå” förklarar Tähti och klappar Nanoq på axen med en slemmig sjöstjärnehand. Nanoq bjuder på isglass och isvatten.

Plötsligt kommer Teddy på det – alla överlopps pepparkakor i kajutan! De kan bygga ett hus av dem!

”Men vi behöver bpde bygghjälp och pengar fortfarande..”

”Ähum” hörs en liten hostning från båten som står på isen. Ledarbävern sitter där.

”Ursäkta, jag somnade i min bygghjälm efter gårdagens spänning.. och sen vågade jag inte visa mig för ni hade så bråttom igår kväll..”

Nanoq börjar mårra. 

”Det var du!! Det var du som färstörde mitt hem!” Nanoq stiger upp och springer rasande bort.

”Jag vet hur vi gör. Jag ber alla bävrarna hjälpa till. Vi är fantastsikt bra på att bygga. Det vet ni alla ju. Jag lovar övertala dem att jobba för minimilön, vi vill verkligen ställe dethär till rätta.”

”Stopp ett tagn!” Manager-uttern går fran till bävern som skamsen drar sig tillbaka.

”Nej!” Uttern hötter med näven. ”Nej!”

Bävern börjar utsäkta sig men uttern fortstter bestämt:

”INGEN ska jobba för minimilön så länge jag har pengar. Och det har jag. En massa! Jag bjuder på huset. Här!” Han tar fram en check med en massa siffror och överräcker den till ledarbävern. ”Str igång! Nanoq måste ha ett hem till jul.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *