Fibul-medlemmar på bokmässan i Helsingfors!

Många av Fibuls författare och illustratörer kommer att ha program i Helsingfors bokmässa på de svenska scenerna Fiskehamnen och Blåbärslandet. Dessutom finns svenskspråkigt program också på andra scener, t.ex. Akademiska bokhandelns scen.

Här följer några exempel!

Maria Turtschaninoff intervjuas om sin senaste roman Arvejord på Akademiska bokhandelns scen på torsdag kl. 13.30 (Andrea Svanbäck intervjuar). Maria är också med i en panel om ”litterär polarisering”, om litteratur som underhållning eller motstånd, där en annan av våra medlemmar, Eva Franz också deltar. Övriga i panelen är Ralf Andtbacka och Ulrika Nielsen, och Hannele Mikaela Taivassalo intervjuar dem på torsdag kl. 17.30 på scenen Fiskehamnen.

Maria är även med i programpunkter på fredag: kl. 13.30 på Fiskehamnen, i en diskussion med Ann-Luise Bertell som också är aktuell med en roman som handlar om Österbotten. Maria pratar med elever från åk 1-2 IB Vasa övningsskolas gymnasium, kl. 14.30-15 på scenen Kallio. På fredagen kl 17.30 samtalar Maria på scenen Blåbärslandet med Karin Erlandsson och Michaela von Kügelgen om skrivandets villkor och hur man kan komma igång med skrivande. Maria har också program på lördag kl. 11.00 och söndag 11.30 på scenen Fiskehamnen. Teman för dessa rör sig kring naturen och kampen för en bättre morgondag.

På torsdagen kan man lyssna till Eva Höglund, som skrivit bokserien Kompisdeckarna. Hon intervjuas av elever från åk 5 från Sandsund skola i Pedersöre. Detta sker på scenen Blåbärslandet kl. 13.30. Eva är även med på söndag på Blåbärslandet kl. 13.30, i en diskussion om ”Röster längs kusten” där representanter från Österbotten, Nyland och Åboland intervjuas av Wivan Nygård-Fagerudd om sitt skrivande och läser egna texter.

Som sagt kan många andra av Fibuls medlemmar, både äldre och nyare, höras och synas under det digra programmet på bokmässan!

Fibul önskar dem som besöker årets mässa inspirerande stunder och fina möten med berättelser och dem som skapat dem!