”Läslycka”

Berättelsens kraft och lusten att skapa har bland annat varit nyckelorden under mina besök. Eleverna har fått prova på att skriva kortare texter och lyssnat på utdrag ur böcker. Det är en glädje att konstatera hur varken längtan efter eller behovet av bra historier har försvunnit eller ens minskat. Ändå är trenden i Finland densamma som i övriga skolor västvärlden – intresset för litteratur är på stadig nedgång.

Detta utdrag är ur en kolumn av Henrika Andersson som publicerats i Ny Tid 2012. Temat har inte förlorat sin aktualitet. Läs mer här.

Det finns nu en resurssida på FIBULs webb. Där samlar vi artiklar och länkar till intervjuer med författare och illustratörer. I morgon publiceras den första författarintervjun. FIBULs ordförande svarar på frågor om författaryrket. Undrar du till exempel över ifall Henrika någonsin blivit refuserad? Läs i bloggen i morgon!

/Webb-Jenny