Lucka 22

fibuljul_luck22

Ingredienser: Vera, Viktor, Julian, den lilla grisens hem, en enda juldekoration med gris + skylt: Ner med julen!, en pick nick-filt, äpplen (och om du vill Bubblan med pappan i sladdkoppel)

Lucka 22 av Nadja Maria Andersson

BRAVO! HURRA FÖR BUBBLAN hojtade Vera, Viktor och Julian i kör och skyndade sig fram till Grisinnan som stolt tronade sittandes på Viktors insnörda pappa. “Ja EN ynka liten skurk klarar jag gott” grymtade Bubblan förnöjt. “Farfar var ju faktiskt vildsvin- och så låg ju dom här sladdarna och juljusen så lägligt överallt på marken så det var bara att böka till lite så satt han fast. Men nu har vi bråttom!” Hon vände sig till den lilla grisen, “Lill-Knorr, ditt hus får bli G.R.I.S nya högkvarter nu tills vi fångat den där gul-skurken.”

“Har du ett eget hus?” Vera såg förvånat på sin lille vän. “Du som är så liten”.

“Jovisst har jag ett hus” pep grisen och pekade med trynet mot ett snårigt buskage bakom belysningscentralen. “Och jag har en plan också! Följ mig!”

julkalender copy