Fibul <3 Isol

800px-Isol_01
Isol (bild från Wikipedia)

I mitten av september kommer Fibul-medlemmar att skämmas bort med spännande besök: barnboksförfattaren- och illustratören Marisol Misenta, eller ”Isol” kommer att hålla workshops, presentationer och intervjuer i Helsingfors 15-21.9. Fibul har samarbetat med huvudarrangören Kolibri-festivalen, Kuvittajat ry/Illustratörer i Finland rf., Aalto-universitetet och Argentinska ambassaden för att få till stånd besöket.

Isol är född och bor i Buenos Aires, och debuterade som barnboksförfattare 1997. Hon har vunnit ett flertal priser, bland annat det stora Astrid Lindgren Memorial Award år 2013. Dessutom har hon också en karriär som popsångerska och kompositör.

Isols barnböcker har karaktäriserats som drömska, originella, banbrytande, humoristiska, lekfulla… För Fibul kommer hon att hålla en workshop som baserar sig på alfabetet, där tanken är att undersöka förhållandet mellan text och bild.

Vi ser fram emot detta med stor iver, och förstås kommer vi att dokumentera workshopen och publicera mer här i bloggen efteråt!

Uppdatering: HÄR finns mer information om Kolibri-festivalen och öppet program för barnfamiljer!