Öppet brev till kulturchefen på Hufvudstadsbladet

I årets upplaga av Bokextra finns inte en enda finlandssvensk barn- eller ungdomsbok omnämnd i ord eller bild förutom i annonserna. Samtliga bilderböcker, mellanåldersböcker och ungdomsböcker är fullständigt osynliga i vad som kan räknas som Svenskfinlands stora litteraturbilaga.

Vi i FIBUL ifrågasätter starkt Hufvudstadsbladets vinkling. Det är mycket olyckligt att en stor, livskraftig och högkvalitativ del av den inhemska svenskspråkiga litteraturen på detta vis tigs ihjäl.

Undertecknas av: Henrika Andersson, Katarina von Numers-Ekman, Mia Franck, Linda Bondestam, Maria Turtschaninoff, Nora Strömman, Tove Appelgren, Malin Klingenberg, Harriet Abrahamsson, Jenny Wiik, Cara Knuutinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *