Fibuls Medlemsträff i Solvalla 2–4 september 2022

Det första veckoslutet i september så var det återigen dags för Fibuls årliga medlemsträff, detta år i Solvalla idrottsinstitut. 13 medlemmar träffades fredag den 2:a för inkvartering på ”Vinden”. Trappan upp till vår vindskorridor ingav en lätt surrealistiskt drömsk känsla eftersom restaureringsarbete pågick i delar av byggnaden och tjocka kablar slingrade sig uppför trappstegen. Ingången vaktades av grävskopor och varnande avspärrnings-rep. Lyckligtvis så låg vårt mötesrum ”Kompassen” en bit bort i en annan byggnad, och vi samlades där för sallad, snacks och kaffe. Efter att ha hälsat varandra välkomna och gjort en ”runda” var vi i tur och ordning fick berätta hur det går just nu, aktuella böcker och projekt som vi jobbat och jobbar på, samt hur det senaste året varit och hur vi känner oss, så var det dags för bastu nere vid sjön. De flesta vågade sig till och med på ett dopp.

Lördagens program inleddes med teaterworkshop. Direkt efter frukost så fick vi med hjälp av hattar, kläder och accessoarer och under Henrika Anderssons vägledning själva bli till nya karaktärer. Dessa nya typer fick vi sedan utveckla och lära känna också igenom att parvis skriva dialog. 

Efter lunch så tog Annika Sandelin vid med en skrivarworkshop var lekfulla och stimulerande skrivövningar både lockade fram helt nya scenarion och karaktärer, och hjälpte oss att fördjupa de figurer som vi utvecklat under morgonen.

Sedan så var det min tur att dra en workshop var deltagarna fick vidareutveckla sina karaktärer i bild. Uppgiften var att avbilda sin karaktär så som den ser sig själv, samt att avbilda en hemlighet.

Efter middagen vandrade vi upp i skogen för att grilla korv uppe i kåtan Tallboet som ligger ungefär en kilometer ifrån Solvallas huvudbyggnader. Vi njöt av vacker utsikt, solnedgång, och en avslappnad stämning som ledde till spontana spådomar och djupa ärliga diskussioner. När de segaste av oss rullade nedför skogsbacken så tänkte jag på hur underbart det är att få träffas i grupp igen, så där alldeles på riktigt och IRL.

Text: Nadja Andersson