Nu är magasinet MERA här!

Pressmeddelande den 28 september 2018

MERA – en inkörsport till tyngre läsning

Finlandssvenska skapare av barn- och ungdomslitteratur ger ut egen bilaga till höstens bokmässor.

Föreningen FIBUL Författare och illustratörer av barn- och ungdomslitteratur r.f. lanserar bokbilagan MERA på lördag på bokmässan i Göteborg. Också på Helsingfors bokmässa 25-28.10 kommer bilagan att finnas tillgänglig för besökarna.

“MERA föddes ur en pyrande ilska. Vi som skapar litteratur för barn och unga har upplevt att vi på litteraturfältet inte behandlas som riktiga vuxna. Det vi gör och hur vi tänker kring teman och skapande processer är därför ointressant”, skriver Maija Hurme , illustratör och redaktör för bilagan, i sin ledare. ”Vi vill inte in i finrummet, för vi är redan här. Barn och unga är de finaste typer som finns. MERA bjuder alla in till det här finrummet.”

MERA riktar sig till läsare i alla åldrar som intresserar sig för barn- och ungdomslitteratur och innehåller allt från intervjuer och boktips till kolumner och kreativa uppgifter. Bilagan är gjord i samarbete med Schildts & Söderströms, Förlaget M och Regnbågsankan. Redaktioner som önskar få MERA i pdf-format kan kontakta Maija Hurme på maijahurmeillustrations@gmail.com.

Föreningen FIBUL verkar för att höja statusen och öka synligheten för barn- och ungdomslitteraturen på svenska i Finland, förbättra förutsättningarna och öka resurserna för professionella barn- och ungdomsboksskapare samt fungera som forum för diskussion och samarbete både nationellt och internationellt kring barn- och ungdomslitteratur.

MERA kommer att finnas hos S&S, Förlaget, Moomin Characters, Kuvittajat, HBL på bokmässan och på bokbussen.

Tack till Svenska kulturfonden, Konstsamfundet och Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse som stöder föreningens verksamhet i år.

www.fibul.fi

Pressmeddelandet kan också laddas ner som pdf här: Pressmeddelande Bokbilagan MERA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *